25/06/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     22/6/2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 συνάντηση του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, για συζήτηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Όσον αφορά το αίτημα των τοπικών αρχών του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς για ανέγερση νέου σύγχρονου νοσοκομείου ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη του Υπουργείου υγείας σε παγκύπρια βάση, η οποία θα καταδείξει τις ανάγκες κάθε περιοχής και ποια νοσοκομεία χρειάζονται αναβάθμιση ή επέκταση.

Σχετικά με το αίτημα για περαιτέρω στελέχωση του νοσοκομείου με γραφέα, αποθηκάριο και αχθοφόρο, πήραμε την υπόσχεση ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει το συντομότερο με τη στελέχωση του νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό, καθώς το αίτημα μας θεωρείται σημαντικό. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι θα ικανοποιηθεί και το αίτημα των γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Πόλης για αλλαγή στο σχέδιο εργασίας.

Αναφορικά δε με το θέμα που προέκυψε με τη λήξη της σύμβασης του νοσοκομείου με ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Πόλη για ακτινογραφίες και αναλύσεις αίματος, ενημερωθήκαμε ότι έχει ήδη επιλυθεί το θέμα και έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις και θεωρούμε ότι δεν θα ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα. Όσον αφορά το μηχάνημα του τεστ κοπώσεως θα γίνει η αντικατάσταση του παλιού με καινούριο μηχάνημα τις επόμενες μέρες.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της εξεύρεσης λύσης για το χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, όπου έγιναν κάποιες ενέργειες, και δεν καρποφόρησαν, θα γίνουν εκ νέου νέες προσπάθειες.

 

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ